1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Greetings Guest!!

    In order to combat SPAM on the forums, all users are required to have a minimum of 2 posts before they can submit links in any post or thread.

    Dismiss Notice
  3. Greetings Guest, Having Login Issues? Check this thread!
    Dismiss Notice
  4. Hail Guest!,
    Please take a moment to read this post reminding you all of the importance of Account Security.
    Dismiss Notice

Improperly placed house..

Discussion in 'UO Homes and Castles' started by celticus, Oct 16, 2019.

  1. celticus

    celticus Babbling Loonie

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    935
    After many years in the house, the info page of the house shows pink letters "improperly placed". This could have been there for years and just did not check there. The Devs moved a pyramid tip close by. Could have caused it. Explanation I saw in game info is:
    "
    Improperly Placed
    Occasionally changes in the environment around houses may cause them to become improperly placed, the house no longer complies with the placement rules as listed above. Something as simple as a neighbour converting his house from classic to customized can lead to your house becoming improperly placed. This will not cause your house to fall, or suffer any negative effects, however should you choose to demolish the house, you would not be able to place a similar house or plot in the same location.

    "
    I guess time to look for another housing then right? Esp since cannot modify the structure.
    Any thoughts appreciated. Ty in advance.
     
  2. Maldar

    Maldar Journeyman
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 30, 2003
    Messages:
    214
    Likes Received:
    73
    I had a house that was like that for years. As long as you don't want to modify it, there will be no problem.
     
  3. celticus

    celticus Babbling Loonie

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    935
    Tyvm..So to change, you will have to choose another location altogether I reckon..
     
  4. Maldar

    Maldar Journeyman
    Stratics Veteran Stratics Legend

    Joined:
    Jan 30, 2003
    Messages:
    214
    Likes Received:
    73
    Yes, exactly. That is what I ended up doing when the modified houses came out.
     
  5. TheDrAJ

    TheDrAJ Babbling Loonie
    Stratics Veteran Stratics Legend Alpha and Omega

    Joined:
    May 10, 2004
    Messages:
    2,220
    Likes Received:
    1,346
    Can you trade a house that changed to improperly placed?
     
  6. Lady Michelle

    Lady Michelle Sprite Full SP
    Stratics Veteran Stratics Legend The DarkOutlaws, TDO

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    2,727
    Likes Received:
    1,408
    yes I've done it an had a house after server up time turn to properly place when I did it, but doesn't mean it will happen every time. long as its not demolished you are able to do what you want sometimes changing the foundation fixes it might have a few foundations and few server up times for it to work there is no guarantee.
     
    Lord Frodo and TheDrAJ like this.